Het installeren van ESX is best wel een werkje als je niet weet hoe het moet. We leggen je daarom hier zo goed mogelijk uit hoe je dit doet.

Benodigdheden:
es_extended
mysql-async
essentialmode
esplugin_mysql
async
esx_menu_default
esx_menu_dialog
esx_menu_list
fxmigrant

Deel 1: Downloaden en kopiëren van de benodigde bestanden

Download alle bovenstaande resource en sla ze op in een map genaamd ESX op je bureaublad.

Pak de bestanden uit via windows verkenner of een uitpak tool zoals WinRAR.
Verwijder alle .ZIP bestanden.

Haal achter iedere map -master weg. Er is 1 uitzondering voor fivem-mysql-async haal hier ook fivem- weg zodat alleen mysql-async overblijft.

Maak verbinding via FTP om je bestanden te beheren.
Maak in de +resource+ map een nieuwe map aan genaamd: [ESX]

Sleep de mappen die je net hebt aangepast op je bureaublad in de [ESX] map.

Deel 2: Importeren van de .SQL bestanden
Op je bureaublad staat de map ESX in de mappen esplugin_mysql en es_extended staan de volgende bestanden:
es_extended.sql
esplugin_mysql.sql

Maak een database aan.
Kopieer bovenstaande bestanden naar de map ESX op je bureaublad.

Open de 2 bovenstaande SQL bestanden.
Vervang in beide bestanden overal waar essentialmode staat door de naam van je database. In notepad doe je dit via CTRL+H

Ga naar https://phpmyadmin.finalhosting.nl en log in met je database gegevens.
Importeer beide database bestanden. Importeer esplugin_mysql.sql als eerst!!!

Als alles goed is gegaan zul je dit moeten zien in het tabel overzicht:

Deel 3: Resources toevoegen aan je server.cfg
Open via FTP de server.cfg van je server.

Onder start playernames voeg je het volgende toe:
start async
start fxmigrant
start mysql-async
start essentialmode
start esplugin_mysql
start es_extended
start esx_menu_default
start esx_menu_list
start esx_menu_dialog

Helemaal bovenaan het server.cfg bestand, voeg je het volgende toe:
set es_enableCustomData 1
set mysql_connection_string "server=localhost;uid=mysqluser;password=password;database=fivem"

Vervang in de mysql_connection_string de volgende waardes:
localhost door het IP van je MySQL server (151.80.54.190)
mysqluser door de gebruikersnaam van je mysql database
password door het wachtwoord van je mysql database
fivem door de naam van je database

Dit zou er ongeveer moeten komen te staan:
set mysql_connection_string "server=151.80.54.190;uid=u1_9XRDqapsub;password=wachtwoordhier;database=s1_databasenaam"

Sla het bestande server.cfg op en vergeet dit niet in Filezilla te bevestigen!

Start je Fivem server.

ESX is nu geïnstalleerd! Je kunt nu verder met het toevoegen van ESX uitbreidingen zoals esx_jobs